Nominatie Beste Leerbedrijf 2013

Verhoeven Timmerfabriek genomineerd voor Beste Leerbedrijf 2013

Voor de verkiezing Beste Leerbedrijf 2013 in de hout- en meubelbranche is Verhoeven Timmerfabriek Nederland uit Venray door de selectiecommissie van Kenniscentrum SH&M genomineerd. Ook Brummel Projectinrichters en Gielissen Interiors & Exhibitions plaatsten zich voor deze verkiezing. Begin oktober legt een jury bedrijfsbezoeken af aan alle genomineerden. Op 7 november maakt SH&M de winnaars bekend.

Via deze verkiezing kunnen leerbedrijven aantonen dat ze graag investeren in de vakmensen van morgen en de studenten daarbij een veilige leer-werkplek bieden. En Verhoeven Timmerfabriek behoort tot die groep leerbedrijven. Het bedrijf investeert al jaren met overgave in het opleiden van nieuwe medewerkers. Zij zijn over het algemeen leerlingen van Gilde Opleidingen Venlo, Samenwerkingsverband Noord-Limburg en het Raayland College in Venray. Deze leerlingen worden bij Verhoeven opgeleid voor het maken van prefab timmerwerk voor de bouw en houten mallen voor prefab beton.

Opleiden in de beroepspraktijk
Met de wedstrijd willen SH&M en werkgevers- en werknemersorganisaties in de hout- en meubelbranche aandacht vestigen op het belang van leren in de beroepspraktijk voor zowel de mbo-studenten als het bedrijfsleven zelf. In het middelbaar beroepsonderwijs is immers de praktijkopleiding een essentieel onderdeel. Studenten krijgen het vak pas echt in de vingers op de werkvloer van de bijna 3500 erkende leerbedrijven in de hout- en meubelbranche.

Bij deze verkiezing staan dan ook vragen centraal als 'welk leerbedrijf is de beste in het opleiden van jonge vakmensen' en 'wat maakt een praktijkopleider eigenlijk tot een goede begeleider'. Daarnaast besteedt de jury dit jaar extra aandacht aan het criterium 'veiligheid van de leeromgeving'. Ook met de landelijke campagne 'Hout 't veilig' hebben vier branches uit de houtsector hier reeds aandacht voor gevraagd. Via deze verkiezing kunnen leerbedrijven aantonen dat ze graag investeren in de vakmensen van morgen en hen daarbij een veilige leer-werkplek bieden.

Sectorale en landelijke verkiezing
SH&M organiseert de prijsuitreiking op 7 november bij leerbedrijf Hoogendoorn MBI in Werkendam. Dan wordt bekend wie de waardige opvolger is van Beste Leerbedrijf 2012 Verweij Houttechniek. Vervolgens nomineert SH&M de winnaar van 2013 voor de nationale en sectoroverstijgende verkiezing uitgeschreven door het ministerie van OCW. De uitslag volgt in maart 2014.

leerling 


 FSC  komo   SKH-logo    NVVM logo 50px

  Goed in vorm!

Laatste nieuws

18 mallen voor Bleizo Zoetermeer
Gekromde HSB wanden voor Huidekoper Amsterdam
Bekisting fietstunnel voor Mooder Maas
3200 m2 HSB wanden voor Brightlands Chemelot Campus
3D gemodelleerde mallen voor Boekelosebrug

Macroweg 18   bullet   5804 CL Venray   bullet    T +31 (0)478 517590   bullet    E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.