Referenties

 

De Maasboulevard en het stadspark op de Kop van de Weerd worden met elkaar verbonden door de nieuwe brug over de passantenhaven; de Weerdsprong. Deze brug vormt een belangrijke schakel in de doorgaande fietsverbinding en is ook de oversteek voor wandelaars langs de Maas. Ruim 2600 Venlonaren hebben halverwege 2009 gestemd op twee ontwerpen voor de brug. Twee derde van de stemmen ging naar het ontwerp van IPV Delft bv.

De Weerdsprong is een moderne, slanke brug die op subtiele wijze refereert aan de Romeinse historie van Venlo. Elegante, gevorkte bogen ondersteunen het brede brugdek. Hierdoor kan de brugconstructie relatief zeer licht zijn. De vorm en de detaillering van de ondersteuning verwijst naar de Romeinse boogbrug. De aansluitingen van de steunbogen verwijzen naar de opleg- en sluitstenen uit de Romeinse tijd. Het ontwerp combineert zo hedendaagse bouwtechniek met een historische detaillering.

De dimensies van de mal voor de ondersteuning pijlers zijn 17 meter lang, 6 meter breed en 3,50 diep. De betonelementen wogen 120 ton per stuk en zijn gestort op de kade en daarna ingevaren om geplaatst te worden.

Weerdsprong Venlo
Weerdsprong Venlo 6Weerdsprong Venlo 11
Weerdsprong Venlo 2Weerdsprong Venlo 3
Weerdsprong Venlo 4Weerdsprong Venlo 5
Weerdsprong Venlo 10Weerdsprong Venlo 7
Weerdsprong Venlo 8Weerdsprong Venlo 9
Weerdsprong Venlo
DatsoGallery By Andrey Datso

 FSC  komo   SKH-logo    NVVM logo 50px

  Goed in vorm!

Laatste nieuws

18 mallen voor Bleizo Zoetermeer
Gekromde HSB wanden voor Huidekoper Amsterdam
Bekisting fietstunnel voor Mooder Maas
3200 m2 HSB wanden voor Brightlands Chemelot Campus
3D gemodelleerde mallen voor Boekelosebrug

Macroweg 18   bullet   5804 CL Venray   bullet    T +31 (0)478 517590   bullet    E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.