Verhoeven beste stand Kies Techniek

Na afloop van het druk bezochte Kies Techniek bij Inalfa in Venray afgelopen zaterdag ontving Verhoeven Timmerfabriek de eerste prijs voor de beste stand. Zowel de vakjury als de kinderjury waren van mening dat de stand, waarin kinderen houten 3D-puzzels konden maken, het meeste aansprak.

Verhoeven Timmerfabriek is een expert in het produceren van prefab betonmallen en het vervaardigen van prefab timmerwerk voor de bouw. "Vakmanschap staat bij ons hoog in het vaandel", vertelt directeur Peter Verhoeven. "Het maken van complexe mallen voor de betonindustrie is een specialiteit van onze medewerkers. Het was tijdens Kies Techniek leuk om te zien hoe sommige kinderen talent hebben voor het lezen van complexe bouwtekeningen. Ik heb een paar potentiële vakmensen voorbij zien komen."

Ieder jaar komen bij Verhoeven Timmerfabriek nieuwe leerlingen het timmermansvak leren. "Zij die het juiste inzicht en de juiste motivatie blijken te hebben, kunnen bij ons rekenen op een vast contract", vertelt Verhoeven. " Voor het maken van complexe mallen krijgen zij een jarenlange interne opleiding en scholing. Wij leiden al onze productiemedewerkers op tot tenminste niveau 4.

Om ook voor de toekomst zoveel mogelijk goede vaklieden te kunnen opleiden, ondersteunen wij initiatieven zoals Kies Techniek van harte."

Mallen voor metro Londen

Voor de realisatie van een nieuw metrostation in Londen, Farringdon Station, bouwt Verhoeven Timmerfabriek diverse mallen voor de dubbelgekromde betonnen gevel- en plafondelementen. Aan het project in opdracht van mbX in Bergen op Zoom worden zeer hoge esthetische eisen gesteld. Bijna ieder hoekelement is uniek en heeft weer andere krommingen. Dankzij uitgekiend 3-D tekenwerk wordt de freesmachine aangestuurd die de mallen binnen een tolerantie van 1 mm bewerkt. Een fraai stukje werk waarbij onze missie excelleert. Verhoeven Timmerfabriek Nederland: GOED IN VORM!

Efficiënter produceren met QRM

Verhoeven Timmerfabriek is begin maart begonnen met QRM (Quick Respons Manufactering). QRM is een strategie om bedrijfsbreed de flexibiliteit en reactiesnelheid toe te laten nemen door het verkorten van doorlooptijden. Een aantal managementleden volgen een opleiding om de theorie voor langere tijd te borgen. Inmiddels zijn we een paar maanden op weg en zijn de eerste resultaten al duidelijk zichtbaar. De productiehal is veel overzichtelijker en we kunnen producten sneller bij onze klanten krijgen. Maar ook onze soft-skills zijn aangepakt. Samen met het begeleidingsteam hebben we het DNA van ons bedrijf opnieuw gedefinieerd. Een leerzame ervaring die ons bedrijf nog meer naar een familiestructuur brengt, waarin zelfsturende teams de klant bedienen.

 

Grote dakkapellen

Verhoeven Timmerfabriek Nederland heeft voor een van haar vaste relaties een paar prachtige, grote dakkapellen mogen maken. Het bijzondere aan deze dakkapellen was de omvang. Met een afmeting van maar liefst 7 meter breed en 3 meter diep paste deze dakkapel maar net op de dieplader. Volgens bedrijfsleider Jan Bastiaans geen enkel probleem om dit stukje vakwerk van die omvang te prefbariceren. Zie hieronder het resultaat.

Mal van 35 meter voor Gent

In opdracht van Bouwbedrijf Herbosch-Kiere heeft Verhoeven Timmerfabriek een grote mal van 35 meter gebouwd. De mal is bedoeld voor de fiets- en voetgangersbrug Watersportbaan te Gent België. De bijzondere vorm van de brug met daarin dubbele krommingen was voor onze zuiderburen reden om het werk in Venray te laten uitvoeren. De mal is in vijf weken gebouwd en daarna in twee delen over de weg getransporteerd. Binnen een dag stond de mal op de juiste plek en kon de vlechter starten. "Een geweldig knap staatje werk om zo'n mooie mal te leveren", aldus Stef Buyck van Herbosch Kiere.


 FSC  komo   SKH-logo    NVVM logo 50px

  Gut in Form!

Neuigkeiten

Verhoeven beste stand Kies Techniek
Mallen voor metro Londen
Grote dakkapellen
Efficiënter produceren met QRM

Macroweg 18   bullet   5804 CL Venray   bullet    T +31 (0)478 517590   bullet    E Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!